Autor Wątek: AstroNautilus  (Przeczytany 19374 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JSz

• Weteran
Odp: AstroNautilus
« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 08, 2013, 17:01 »
Odświeżę nieco temat zapytując, kiedy można spodziewać się następnego numeru? Czy we wrześniu?

Do mnie już dotarł :)

Offline OrestesGaolin

• Pełny
  • Dominik Roszkowski
« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 08, 2013, 20:34 »
Nowy numer (4/2013) czy ten za złotówkę? Na oficjalnej stronie nie ma żadnych informacji o nowym numerze, a niestety nie prenumeruję AN.

Offline JSz

• Weteran
« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 08, 2013, 20:37 »
Nowy numer (4/2013) czy ten za złotówkę? Na oficjalnej stronie nie ma żadnych informacji o nowym numerze, a niestety nie prenumeruję AN.

Nowy numer 4/2013. Mam prenumeratę.

Offline OrestesGaolin

• Pełny
  • Dominik Roszkowski
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 08, 2013, 23:15 »

Nowy numer 4/2013. Mam prenumeratę.

Ok, dzięki za informację. W takim razie też niedługo zamówię :)

Polskie Forum Astronautyczne

« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 08, 2013, 23:15 »

Offline OrestesGaolin

• Pełny
  • Dominik Roszkowski
« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 09, 2013, 14:41 »
Chciałbym jeszcze podzielić się swoją radością, bo w ramach sierpniowej promocji dostałem dwa numery zamiast jednego (3/2012 i 1/2013). Bardzo sympatyczna niespodzianka.

Offline JSz

• Weteran
« Odpowiedź #50 dnia: Grudzień 09, 2013, 20:29 »
Informacja z facebookowego profilu AN:

Drodzy Czytelnicy i Czytelniczki, wielu z Was dopytuje o prenumeratę AstroNautilusa w roku 2014. Wedle wszelkich znaków na niebie i na Ziemi, AstroNautilus od stycznia 2014 roku nie będzie się już ukazywał. Siłą rzeczy nie oferujemy prenumeraty.

Kończąc wydawanie AstroNautilusa chcielibyśmy, aby ostatni numer czasopisma był wyjątkowy. Stąd zdecydowaliśmy się połączyć numery 28. i 29. w jeden i nie tylko podwoić, ale potroić objętość. Proponując „powiększony” numer magazynu chcemy podziękować Wam za bycie z nami i nieustanne inspirowanie Redakcji. Specjalny, ostatni numer AstroNautilusa powinien dotrzeć prenumeratorów przed świętami Bożego Narodzenia.

Źródło: https://www.facebook.com/pages/AstroNautilus/142459952505321

Offline kanarkusmaximus

• Administrator
  • Ja z tym nie mam nic wspólnego!
    • Kosmonauta.net
« Odpowiedź #51 dnia: Grudzień 09, 2013, 20:48 »
Smutna to wiadomość - mam nadzieję, że twórcy "AN" planują coś ciekawego i dlatego kończą to wydawnictwo! :)

Offline Neutron

• Pełny
  • We have ignition!
« Odpowiedź #52 dnia: Grudzień 09, 2013, 22:31 »
Co ja teraz będę czytał?  >:( Jestem naprawdę przerażony, bo stronę Astronautilusa zawsze regularnie sprawdzałem co tydzień, wyczekując informacji o najnowszym numerze. Mam nadzieję, że pozostanie chociaż wersja elektroniczna  :(

Offline Mikkael

• Weteran
  • "Per aspera ad astra"
« Odpowiedź #53 dnia: Grudzień 10, 2013, 11:02 »
Fatalna wiadomość :(
GG 8698011

Offline JSz

• Weteran
« Odpowiedź #54 dnia: Styczeń 05, 2014, 23:37 »
Potwierdzenie wiadomości - tym razem definitywne - na stronie AN:

Magazyn ukazywał się w latach 2003-2013, początkowo w wersji elektronicznej, a od 2012 roku wyłącznie w wersji drukowanej. Z końcem roku 2013 wydawanie magazynu zostało zakończone.

Okładka ostatniego, podwójnego numeru:

Źródło: http://www.astronautilus.pl/

Offline Neutron

• Pełny
  • We have ignition!
« Odpowiedź #55 dnia: Styczeń 06, 2014, 14:55 »
Mogliby chociaż wrócić do elektronicznej wersji...  :'(

Offline JSz

• Weteran
« Odpowiedź #56 dnia: Luty 02, 2014, 21:55 »
To niestety jeden z ostatnich postów w tym wątku, o ile nie ostatni...

Otóż otrzymałem ostatni numer 5-6/2013 (28-29) już jakiś czas temu. I tu ogromna niespodzianka: otrzymałem nie zeszyt, ale księgę o objętości 154 stron! Wynikło to stąd, że oprócz bieżących materiałów, które zajmują strony 1-61, reszta to "wybór najciekawszych artykułów spośród tych, które ukazały się w magazynie AstroNautilus w latach 2003-2011." Chodzi oczywiście o te materiały, które były dostępne wyłącznie elektronicznie, a więc z epoki sprzed druku AN.

Rzeczywiście mnóstwo bardzo interesujących artykułów. Nie będę ich wymieniał, poprzestanę na poleceniu (cena tego numeru poza prenumeratą 39 PLN).

Chciałbym serdecznie podziękować Andrzejowi Kotarbie, twórcy i redaktorowi czasopisma za kilka lat intensywnej pracy. Chciałbym podziękować wszystkim aurorom, oprócz Andrzeja w szczególności Waldemarowi Zwierzchlejskiemu i Orlandowi Krzyżanowskiemu oraz wielu innym. Wielkie dzięki!

Na koniec trochę optymizmu z trzeciej strony okładki: "Każda przygoda ma swój początek i swój koniec. Ale koniec jednej przygody jest zazwyczaj początkiem kolejnej. Zatem - do zobaczenia" (pogrubienie redakcji).

Offline Adam.Przybyla

• Weteran
  • Realista do bólu;-)
« Odpowiedź #57 dnia: Luty 02, 2014, 22:28 »
Podejrzewam autorow o parafraze znanego powiedzenia: “Look on every exit as being an entrance somewhere else.”
― Tom Stoppard, Rosencrantz and Guildenstern Are Dead
Doswiadczenie nie zniknie, moze zmienia tylko model biznesowy i wtedy sie uda, czasy sa teraz nieprzychylne dla tej formy przekazu, nawet nastawionej na szersze rzesze odbiorcow;-) Z powazaniem
                            Adam Przybyla
https://twitter.com/AdamPrzybyla
JID: adam.przybyla@gmail.com

Polskie Forum Astronautyczne

« Odpowiedź #57 dnia: Luty 02, 2014, 22:28 »