0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Zastanawia mnie, dlaczego zdecydowano się na sterowanie Canadarmem z Ziemi. Czyżby sterowanie nim był tak trudne i ryzykowne, że lepiej gdy obsługują go specjalnie przeszkoleni specjaliści, a nie przyuczeni tylko astronauci?
Co powiecie na to?
Cytat: JSz w Marzec 03, 2013, 16:01Zastanawia mnie, dlaczego zdecydowano się na sterowanie Canadarmem z Ziemi. Czyżby sterowanie nim był tak trudne i ryzykowne, że lepiej gdy obsługują go specjalnie przeszkoleni specjaliści, a nie przyuczeni tylko astronauci?Może testują w jaki sposób można zdalnie prowadzić działalność na ISS.
Cytat: perian w Marzec 03, 2013, 16:33Cytat: JSz w Marzec 03, 2013, 16:01Zastanawia mnie, dlaczego zdecydowano się na sterowanie Canadarmem z Ziemi. Czyżby sterowanie nim był tak trudne i ryzykowne, że lepiej gdy obsługują go specjalnie przeszkoleni specjaliści, a nie przyuczeni tylko astronauci?Może testują w jaki sposób można zdalnie prowadzić działalność na ISS. Jeśli to by miało znaczyć, że zawężają się zakresy czynności dla załogi do tych prostszych, remontowych (np. hydrauliki), to nie brzmi to dobrze - byłby to argument przeciwko ISS i lotom załogowym. Ale to temat nie na ten wątek...
Nic z tego postu nie rozumiem...