Głosów w sumie: 24
Głosowanie skończone: Sierpień 06, 2019, 10:15
Aga Bej i 3 Gości przegląda ten wątek.
Cytat: Lion97 w Luty 11, 2023, 16:57Gwynne Shotwell mówiła kilka dni temu, że to jest lot testowy, a prawdziwym celem jest nie wysadzenie wyrzutni, to jest sukces. Elon Musk na Twitterze: "Ten test jest przy ~50% przepustnicy. Próba startu w przyszłym miesiącu wyniesie ~90%. Czyli tak jak pisałem test SF był udany, start nadal planowany jest za miesiąc.Skąd ten optymizm ,że lot będzie w przyszłym miesiącu ?Przecież ten test musi jeszcze zaakceptować NASA , Żeby uznać ,że kolejny krok milowy został wykonany . A co z pozostałymi krokami milowymi?
Gwynne Shotwell mówiła kilka dni temu, że to jest lot testowy, a prawdziwym celem jest nie wysadzenie wyrzutni, to jest sukces. Elon Musk na Twitterze: "Ten test jest przy ~50% przepustnicy. Próba startu w przyszłym miesiącu wyniesie ~90%. Czyli tak jak pisałem test SF był udany, start nadal planowany jest za miesiąc.
Ship 26 jest przygotowany do podnoszenia i instalacji na Pad A. Ten prototyp nie posiadała klap, płytek TPS i ładowni cargo.Pewnie cysternahttps://twitter.com/StarshipGazer/status/1624766822867238913
Cytat: 19Grzesiek77 w Luty 11, 2023, 22:13Cytat: Lion97 w Luty 11, 2023, 16:57Gwynne Shotwell mówiła kilka dni temu, że to jest lot testowy, a prawdziwym celem jest nie wysadzenie wyrzutni, to jest sukces. Elon Musk na Twitterze: "Ten test jest przy ~50% przepustnicy. Próba startu w przyszłym miesiącu wyniesie ~90%. Czyli tak jak pisałem test SF był udany, start nadal planowany jest za miesiąc.Skąd ten optymizm ,że lot będzie w przyszłym miesiącu ?Przecież ten test musi jeszcze zaakceptować NASA , Żeby uznać ,że kolejny krok milowy został wykonany . A co z pozostałymi krokami milowymi?Test wszystkich silników to był ostatni krok milowy jaki musiał wykonać SpaceX. Insider z Reddita pisał, że proces regulacyjny przebiega bardzo dobrze i nie będzie wstrzymywania startu. FAA czekała na dane dot. testu SF i proces jest w końcowej fazie. NASA w kalendarzu dla samolotu WB-57 ustawiła datę(placeholder) 11 marca w którym będzie lot Starshipa.
Bo flopy i na resztę fikołków na niskiej wysokości mieli statek i pozwolenie, a na kombinowanie czegokolwiek z boosterem, to nie mieli ani boostera, ani wieży, ani pozwolenia.
.Już ze trzy lata temu pisałem żeby zacząc od odzyskiwalnego boostera i jednorazowej góry bo to dużo łatwiejsze a rakieta powinna jak najszybciej zacząć latać i zarabiać.Zamiast tego marnowali czas i środki na bzdury
Konkurencja miała drewniane makiety, a Spacex miało realny sprzęt.