Jestem właśnie w Bergen, w Norwegii. Kp=5, na 100% mam nad głową zorzę polarną. Mam też czyściutkie niebo. Ale... jest za jasno! W "nocy" jedynie widać Wegę...
Ty to masz wyczucie czasu Kanarek 
P.S.: Ja się domagam najpierw realizacji wypadu do Islandii!!! 
Ja to lecę na Islandię w połowie grudnia na parę dni od tak z nadzieją, że wtedy zobaczę zorzę 
Wypad z OLT z Gdańska? 
Już raczej nie z OLT... Wszystkie loty do Islandii odwołane 
Darek a może tak październik?
A jak nie, to kiedy planujesz przylecieć w grudniu?
Matias piszesz jakbyś był również zainteresowany wyjazdem 
Jestem, ale w tym roku nie wyrobię
Co do lotów to jest jeszcze Ryan z Anglii.
Planuje tak około 16 grudnia bo mam urlop dwa tygodnie. Miałem zrobić wreszcie wakacje w ciepłe kraje ale raczej nie przepuszczę możliwości ujrzenia sporych zórz. No chyba, ze moja przyszła małżonka stwierdzi, że trzeba na ślub zostawić pieniądze ale moja w tym głowa abym wyruszył na bezdroża północy 
Najlepsza strona co do lotów to http://www.skyscanner.pl/ Niestety loty oscylują się w cenie 400 - 700 złotych w jedną stronę jeśli chodzi o Islandię. Jeszcze myślę nad Tromso do Norwegii 
Do Tromso taniej chyba mimo wszystko (ale gorzej z pogodą? musiałbyś przeanalizować mapki pogodowe, statystyczne oczywiście). Dostanie się z Gdańska do Tromso to jakieś 300-400 zł w dwie strony, jak liczyłem pół roku temu, kiedy planowałem wybrać się na tranzyt. Wpierw samolotem z Gda do Trondheim (Wizzair), potem pociągiem do Bodo i dalej wypożyczenie auta lub busem. Alternatywnie jak się trafią dobre ceny to z Trondheim do Tromso jest lot (z międzylądowaniem w Bodo) Norwegianem.
Co do Islandii to nie jest tak źle, bez tytułu członka klubu wizzaira, wyjdzie jakieś 700 zł w dwie strony:
Wizz Xclusive Gdansk (GDN) London (Luton) (LTN) Pn, 3 gru 18:35 Pn, 3 gru 19:55 16h 50 41,11 PLN
easyJet London (Luton) (LTN) Reykjavik (KEF) Wt, 4 gru 07:25 Wt, 4 gru 10:25 245,59 PLN
easyJet Reykjavik (KEF) London (Luton) (LTN) Wt, 11 gru 11:10 Wt, 11 gru 14:10 11h 25 250,11 PLN
Wizz Xclusive London (Luton) (LTN) Gdansk (GDN) Wt, 11 gru 20:25 Wt, 11 gru 23:35 134,54 PLN
(najtańszy wynik wypluty przez Azuon).