Uslyszalem ze przeslanie wszystkich zebranych danych moze zajac ponad rok.
It will take controllers 16 months to download all the data recording during the flyby. New Horizons is headed for the Kuiper belt, where it will conduct a flyby of an object there.
Mi się marzy tak na początek nieco skromniej - misja do Eris
Cytat: olasek w Lipca 15, 2015, 02:38Uslyszalem ze przeslanie wszystkich zebranych danych moze zajac ponad rok. A nawet 16 miesięcy!
Cytat: kanarkusmaximus w Lipca 15, 2015, 10:59Cytat: olasek w Lipca 15, 2015, 02:38Uslyszalem ze przeslanie wszystkich zebranych danych moze zajac ponad rok. A nawet 16 miesięcy!Przesyłane danych ze SWAP, PEPPSI, SDC i REX (tzn. tego co powstanie na pokładzie z sygnału przesłanego z Ziemi) potrwa do września. Następnie do listopada będą transmitowane zdjęcia skompresowane stratne. Potem te same zdjęcia będą przesyłane w kompresji bezstratnej, co potrwa rok.
Cytat: Romek63 w Lipca 15, 2015, 10:07Mi się marzy tak na początek nieco skromniej - misja do Eris Jasne Romku, mnie zresztą również Eris, Haumea, Sedna i inne... niemniej będą to kolejne wyprawy do planet karłowatych/planetoid.
There are new images on the ground from New Horizons. The world will see some at a press briefing today at 19:00 UT | 15:00 ET | 12:00 PT.