Wydaje mi się, że SpaceX nie posiada własnej huty! 
Coś tam posiada chociaż nie jestem pewien czy to bardziej huta czy odlewnia. W niej między innymi opracowują własne mieszanki metali. Tak czy inaczej na pewno nic tak dużego aby robić stal którą używają. Zresztą do tego trzeba też walcowni.
Czyli można liczyć na przełom listopada-grudnia.Mam pytanie na temat tej stali,czy to jest stal powszechnie dostępna w przemyśle kosmiczno-lotniczym,czy wynalazek made in SpaceX.
Pierwsze prototypy robione były ze stali nierdzewnej o oznaczeniu 301L, SN8 jest częściowo z 301L a częściowo z 304L, SN9 i dalej mają być robione z 304L. To są stale komercyjnie dostępne. Oprócz tego pracują nad własną mieszanką, ale to raczej nie będą wytwarzać sami tylko zamówią w hucie o odpowiednich parametrach. Ogólnie o ile dobrze rozumiem to jest to stal nierdzewna walcowana na zimno i ma taką ciekawą właściwość, że im niższa temperatura tym staje się wytrzymalsza. To jest przydatna cecha jak robi się zbiorniki na paliwo kriogeniczne;) Żeby wiedzieć więcej musiał być doczytać.