Czytając rozdział o Wenus dowiesz się, że tych danych długo prawie nikt nie wykorzystywał.
If there was a single impulse at the point of intersection, then delta-V was 1.3 to 1.6 m/s (4 to 5 fps).
Kurde Jakby przetestowali Fobos Grunta na Ziemi to może już sonda by sobie leciała ku Marsowi, ewentualnie czekając na innego rodzaju awarię Powinny za to lecieć głowy z Roskosmosu, za niedopilnowanie takich podstawowych spraw
I know that there are men and women in Russia who have put their hearts and souls into this spacecraft and even now must be trying increasingly desperate things to save it. I won't give up until they do, and I still hope that they will succeed. At the same time, I also hope very much that there are people giving a serious look to how to mitigate the hazard represented by a fully-fueled, very large interplanetary spacecraft falling out of the sky, at least one small piece of which was designed to survive a ballistic reentry into Earth's atmosphere.
Cytat: Matias w Listopada 11, 2011, 12:11U.S. Strategic Command przewiduje wejście sondy w atmosferę na 26 listopada. Sonda nosi oznaczenie 37 872.Dla górnego stopnia Zenita jest to 14 listopada.
U.S. Strategic Command przewiduje wejście sondy w atmosferę na 26 listopada. Sonda nosi oznaczenie 37 872.
Nie, nie, nie !!Te daty w 60 Day Decay Forecast for 2011-11-09 na Space-Track.org nie są odpowiednie!Było wiele szumu z UARSem bo zasugerowałem się właśnie tymi datami a nie z Current Decay Predictions (From TIP Messages) tej samej strony bądź wyliczeniami SatEvoDecay jest w okolicy SL-16 R/B - 23 listopadaPhobos-Grunt - 1 styczniatak jak napisałem parę postów wcześniej
Spokojnie Limaxie, spokojnie! Przecież wiemy, że teraz to możemy sobie gdybać i gdybać póki co. Sam pisałem o początku roku według SatEvo (które notabene głupieje przy ostatnich minusowych Mean Motion Dot).
Jeszcze nie planujemy urlopu na łapanie części z Fobos-Grunt Ale dobrze, że napisałeś o tym tak dosłownie, bo warto mieć niejakie pojęcie kiedy możemy się spodziewać wejścia w atmosferę tych obiektów.