Autor Wątek: Orbital Flight Test - pierwszy testowy lot statku Starliner  (Przeczytany 11390 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline suchyy

  • Pełny
  • ***
  • Wiadomości: 168
Odp: Orbital Flight Test - pierwszy testowy lot statku Starliner
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 12, 2019, 23:23 »
- Launch - Dec. 20 at 6:36am EST (20 grudnia 12:36 CET)

- Docking - Dec. 21 at 8:08am EST (21 grudnia 14:08 CET)

- Undocking - Dec. 28 at 2:16am EST (28 grudnia 08:16 CET)

- Deorbit burn - Dec. 28 at 5:02am EST (28 grudnia 11:02 CET)

- Landing - Dec. 28 at White Sands at 5:48am EST (28 grudnia 11:48 CET)

Źródło

Offline ekoplaneta

  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 6745
  • One planet Once chance
Odp: Orbital Flight Test - pierwszy testowy lot statku Starliner
« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 13, 2019, 02:22 »
Obyśmy doczekali prezentu świątecznego w postaci pierwszej misji Starlinera!  :)

Offline mss

  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 4901
  • Space is not only about science, it is a vision,
    • Astronauci i ich loty...
Odp: Orbital Flight Test - pierwszy testowy lot statku Starliner
« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 16, 2019, 22:49 »
Intel Core i5-2320 3GHz/8GB RAM/AMD Radeon HD 7700 Series/HD 1 TB/Sony DVD ROM...

Offline Mikkael

  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 1769
  • "Per aspera ad astra"
Odp: Orbital Flight Test - pierwszy testowy lot statku Starliner
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 17, 2019, 10:49 »
Prognoza pogody na piątek przyzwoita: 70%
GG 8698011

Offline mss

  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 4901
  • Space is not only about science, it is a vision,
    • Astronauci i ich loty...
Odp: Orbital Flight Test - pierwszy testowy lot statku Starliner
« Odpowiedź #34 dnia: Grudzień 17, 2019, 20:52 »
Aktualna pogoda na piątek: 80%, a na sobotę gorzej: 70% na GO!
Intel Core i5-2320 3GHz/8GB RAM/AMD Radeon HD 7700 Series/HD 1 TB/Sony DVD ROM...

Offline mss

  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 4901
  • Space is not only about science, it is a vision,
    • Astronauci i ich loty...
Odp: Orbital Flight Test - pierwszy testowy lot statku Starliner
« Odpowiedź #35 dnia: Grudzień 18, 2019, 21:54 »
Rakieta na wyrzutni gotowa do startu:

więcej fotografii na:

https://www.flickr.com/photos/nasahqphoto/sets/72157712263863568/

 ;)
Intel Core i5-2320 3GHz/8GB RAM/AMD Radeon HD 7700 Series/HD 1 TB/Sony DVD ROM...

Offline astropl

  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 4380
  • Zmieściłem się w Sojuzie :)
    • Loty Kosmiczne
Odp: Orbital Flight Test - pierwszy testowy lot statku Starliner
« Odpowiedź #36 dnia: Grudzień 19, 2019, 07:52 »
Start zaplanowany na 11:36:43 UTC (12:36:43 CET).
Waldemar Zwierzchlejski
http://lk.astronautilus.pl

Offline Finch

  • Nowy
  • *
  • Wiadomości: 36
  • LOXem i ropą! ;)
Odp: Orbital Flight Test - pierwszy testowy lot statku Starliner
« Odpowiedź #37 dnia: Grudzień 19, 2019, 08:30 »
Jej, ale ten zestaw wygląda pokracznie  :-\

Offline kanarkusmaximus

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19937
  • Ja z tym nie mam nic wspólnego!
    • Kosmonauta.net
Odp: Orbital Flight Test - pierwszy testowy lot statku Starliner
« Odpowiedź #38 dnia: Grudzień 19, 2019, 18:27 »
To już jutro! Pokracznie czy nie - warto zobaczyć ten start! :)

Offline mars76

  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 2309
  • MARS - Zmień swoje miejsce zamieszkania!
Odp: Orbital Flight Test - pierwszy testowy lot statku Starliner
« Odpowiedź #39 dnia: Grudzień 20, 2019, 00:00 »
W PL to ktora godz.  dokładnie?

Offline kanarkusmaximus

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 19937
  • Ja z tym nie mam nic wspólnego!
    • Kosmonauta.net
Odp: Orbital Flight Test - pierwszy testowy lot statku Starliner
« Odpowiedź #40 dnia: Grudzień 20, 2019, 00:04 »
W PL to ktora godz.  dokładnie?

12:36, no chyba, że zmieniliśmy strefę czasową!

Offline pogrzex

  • Senior
  • ****
  • Wiadomości: 733
Odp: Orbital Flight Test - pierwszy testowy lot statku Starliner
« Odpowiedź #41 dnia: Grudzień 20, 2019, 08:30 »
Ma ktoś link do streama? Przyćpam sobie start w pracy.
'pierd.... Aphopis czy inny dziad i wała bedzieta mieli ze swoich grubych portfeli'

Offline Finch

  • Nowy
  • *
  • Wiadomości: 36
  • LOXem i ropą! ;)
Odp: Orbital Flight Test - pierwszy testowy lot statku Starliner
« Odpowiedź #42 dnia: Grudzień 20, 2019, 09:50 »

Offline deathrider

  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 1039
  • LOXem i ropą! ;)
Odp: Orbital Flight Test - pierwszy testowy lot statku Starliner
« Odpowiedź #43 dnia: Grudzień 20, 2019, 10:03 »
Stream od NASA:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=PIDytLL734A" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=PIDytLL734A</a>

https://www.youtube.com/watch?v=PIDytLL734A

Offline Limax7

  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 951
  • .: I love comets :.
    • adamhurcewicz.wordpress.com
Odp: Orbital Flight Test - pierwszy testowy lot statku Starliner
« Odpowiedź #44 dnia: Grudzień 20, 2019, 10:52 »
Stream od NASA:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=PIDytLL734A" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=PIDytLL734A</a>

https://www.youtube.com/watch?v=PIDytLL734A

Dzięki, streem zacznie się o 11:30 a start o 12:36
Szykuję popcorn  ;D
Adam Hurcewicz
Uniwersał 150/900
Nikon D3200 + Nikkor AF-S 18-105mm + Sigma APO 70-300mm

Białystok, Polska
http://adamhurcewicz.wordpress.com