Autor Wątek: Wzrost efektu cieplarnianego na Ziemi w ostatnich dekadach  (Przeczytany 354631 razy)

Online kretus15

• Pełny
  • LOXem i ropą! ;)
Odp: Wzrost efektu cieplarnianego na Ziemi w ostatnich dekadach
« Odpowiedź #615 dnia: Wczoraj o 23:29 »
Czytam ten wasz post od czasu do czasu i nie wierzę w to co czytam. Skala propagandy którą tutaj uprawiacie jest czymś niesamowitym. Temat generalnie odległy od astronautyki i nie wiem dlaczego został tu dołączony a najważniejsze jest to że nie dotyka istoty sprawy. Podobne dyskusje funkcjonują w wielu państwach zachodu. A głównym problemem są wysokie koszty nośników energii które między innymi są spowodowane politykami państw i różnych organizacji. Ideologie klimatyczną wykorzystuje się po to żeby wyciągać kasę od zwykłych obywateli. Zwróćmy uwagę ile obecnie wynoszą u nas rachunki za prąd a ile wynosiły kiedyś. Oszczędzanie energii w zwykłych gospodarstwach domowych przestało mieć sens, w sytuacji gdy opłata za przesył jest już znaczącą pozycją na rachunku. Mieszkam w tym samym domu od 30 lat i gdy patrzę na swój rachunek za prąd jestem przerażony. Zużycie mi nie wzrosło, za to kwoty są znacząco większe. Prąd w moim mieszkaniu jest brany z lokalnej elektrowni węglowej cena węgla od 30 lat wzrosła nieznacznie natomiast cena prądu bardzo znacznie. Zwyczajnie ktoś nas kroi na kasie. A to orzynanie zaczyna się od ideologii która jest nam wtłaczana do głowy. Jedną z przyczyn dla której przemysł się z Europy wynosi to ideologia klimatyczna. Dopóki tego nie zrozumiemy to jakoś naszego życia będzie się obniżać z uwagi na zwiększające się koszty. W 80 czy 90 latach ceny energii nie były tak obciążone podatkami i różnymi opłatami publicznymi tak jak jest to teraz. Ale widzę że na tym forum są przyjaciele wysokich cen energii w Polsce także wszystkim wam życzę powodzenia!

Polskie Forum Astronautyczne

Odp: Wzrost efektu cieplarnianego na Ziemi w ostatnich dekadach
« Odpowiedź #615 dnia: Wczoraj o 23:29 »