Tylko że jesteśmy forum astro i jeszcze raz postuluję, by nie wrzucać tu informacji, które są prezentowane bardziej aktualne i znacznie lepiej choćby na https://www.worldometers.info/coronavirus/. Tutaj i tak nikt tych statystyk nie śledzi, a forum jest zapchane. Gdy chcę dowiedzieć się czegoś o postępach pandemii, to tam zaglądam, gdy zaś chcę poczytać o wydarzeniach w świecie astro, to tutaj. Tylko że teraz jest nie do czytania.
Doceniam i dziękuję Ci za Twoje ogromne zaangażowanie i pracowitość Orionidzie, tylko że w tym przypadku jakby idzie to w powietrze.
Takie podejście ma swoje racje.
Też uważam, że za dużo się tutaj z mojej strony pojawia postów nie astro ściśle.
Akurat problem z dodatkowym zapychaniem tymi statystykami światowymi da się zminimalizować poprzez aktualizację postów. Czyli 2 posty mniej dziennie, a w przyszłości więcej z powodu zwiększania się ilości danych. zatem, gdyby dokonać ekstrapolacji np. na 4 miesiące to ok. 400 postów powinno być mniej, czyli już ubytek czegoś niepotrzebnego mniej

Poza tym też jakiś nakład pracy z mojej strony jest tutaj, kosztem czegoś innego.
Uproszczone wlepianie dziennych danych ( z małym udziałem dodatkowej pracy) przeze mnie pozwoli to zrobić szybciej.
Tylko pytanie , czy np. Twoja sugestia JSz nie spowoduje zaprzestania aktualizacji.
Dzięki JSz za uwagi

----------------------------------------------------------------
Poza tym:
Może w ramach statystyk należałoby ewentualnie monitorować ilość dzienną (albo może robić pomiar co 5 dni) postów z podziałem na np. 3 kategorie:
ściśle astro bez koronawirusa
astro z wpływem koronawirusa
tylko koronawirus
inne w koronawirusem
pozostałe
Razem 100 % (wszystkie posty)
Takie dane może pozwoliłyby ze statystycznego punktu widzenia ilustrować wpływ światowej pandemii na Forum.
Pozwalałyby też takie dane uwidocznić dynamikę w
zainfekowaniu Forum.
Czy to z mojej strony nie jest przypadkiem przejaw jakiejś
statystozy