Głosów w sumie: 24
Głosowanie skończone: Sierpień 06, 2019, 10:15
artpoz i 4 Gości przegląda ten wątek.
Zapowiada się chyba zatem znacznie dłuższa przerwa. Kolega Alnitak - niezależnie jak bardzo psioczy na SpaceX - miał jednak rację we względzie FAA. Czy jest zatem wogóle szansa, że kolejny SS poleci chociaż w październiku? Chyba nie należy w obecnej sytuacji tego zakładać. Ciekaw jestem teraz tempa narzucenia prac przez SpaceX aby wyrobić się w jakimś zdrowym czasie z tymi wszystkimi 63 niezbędnymi wskazówkami.
Cytat: station w Wrzesień 09, 2023, 23:30Zapowiada się chyba zatem znacznie dłuższa przerwa. Kolega Alnitak - niezależnie jak bardzo psioczy na SpaceX - miał jednak rację we względzie FAA. Czy jest zatem wogóle szansa, że kolejny SS poleci chociaż w październiku? Chyba nie należy w obecnej sytuacji tego zakładać. Ciekaw jestem teraz tempa narzucenia prac przez SpaceX aby wyrobić się w jakimś zdrowym czasie z tymi wszystkimi 63 niezbędnymi wskazówkami.Ale to SpaceX przekazało FAA raport końcowy dotyczący startu Starshipa i to SpaceX pisze co należy zrobić. Większość z tych 63 kwestii zostało już dawno zrobione. Pod OLM zainstalowano i przetestowano nową chłodzoną wodą stalową płytę. Do B9/S25 dodano więcej ładunków wybuchowych(FTS) i nowy system, który ma zapobiegać pożarom. Kilka tygodni temu wysłali do FAA raport, wczoraj FAA zamknęło dochodzenie i teraz SpaceX musi wystąpić do FAA o nowa licencje. Start we wrześniu nadal jest realny.
Elon Musk na X: Gratulacje dla SpaceX za skompletowanie i udokumentowanie 57 elementów wymaganych przez FAA do drugiego lotu Starship! Warto zauważyć, że 6 z 63 pozycji odnosi się do późniejszych lotów.https://twitter.com/elonmusk/status/1700789411279966339
Cytat: Lion97 w Wrzesień 10, 2023, 10:59Elon Musk na X: Gratulacje dla SpaceX za skompletowanie i udokumentowanie 57 elementów wymaganych przez FAA do drugiego lotu Starship! Warto zauważyć, że 6 z 63 pozycji odnosi się do późniejszych lotów.Niestety chyba nie jest tak ...optymistycznie. I chodzi o środowisko :https://florydziak.pl/uncategorized/blizej/Nie wiem co myśleć.
Elon Musk na X: Gratulacje dla SpaceX za skompletowanie i udokumentowanie 57 elementów wymaganych przez FAA do drugiego lotu Starship! Warto zauważyć, że 6 z 63 pozycji odnosi się do późniejszych lotów.
Pracownicy SpaceX wychodzą z kompleksu startowego po sesji zdjęciowej.