Autor Wątek: Wypadek autorów SONDY - 29 września 1989 roku  (Przeczytany 8807 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline station

• Sir Astronaut
  • Weteran
  • Let there be Space!
Odp: Wypadek autorów SONDY - 29 września 1989 roku
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 01, 2024, 09:15 »
Ja dowiedziałem się z Teleexpressu. Pamiętam jak zawołała mnie mama "przed telewizor" i także byłe w totalnym szoku... Żal poczułem chwilę potem. Internetu wtedy nie było ale skoro podała to TVP - informacja była pewna, niestety.
Leć Elon na Marsa...leć...i nie wracaj.

Offline kafar

• Nowy
  • *
  • Lubię księżyc
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 01, 2024, 20:10 »
Wczoraj w programie pierwszym wyemitowano dokument rocznicowy. 25-minutowy materiał "Sonda. Scenariusz bez happy endu" przedstawia fragmenty programów, zdjęcia oraz wypowiedzi osób związanych z programem. O ile mi wiadomo to do tej pory panowie Marcin Kunicki i Bogdan Borusławski nie wypowiadali się.
Program jest już dostępny na stronie TVP.

https://vod.tvp.pl/filmy-dokumentalne,163/sonda-scenariusz-bez-happy-endu,1616799

Z ciekawszych rzeczy, które wywołały mój szczękoopad ;D to kadry z programu Eureka. Są na nich Wanda Konarzewska, Andrzej Kurek, Marek Siudym oraz Wojciech Pijanowski.

Offline Radek68

• Moderator Globalny
  • "Jutro to dziś, tyle że jutro" Sławomir Mrożek
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 04, 2024, 23:54 »
Wczoraj w programie pierwszym wyemitowano dokument rocznicowy. (...)

Bardzo Ci dziękuję za tę informację, nie wiedziałem. Już obejrzałem i faktycznie jest tam sporo takiego materiału, którego nie ma nigdzie indziej. Widać, że zachowały się (przynajmniej niektóre) scenariusze, że zachowały się ich karty pracownicze, a nawet jakieś fragmenty programu Eureka. Dobrze zrobiony materiał, z wypowiedziami wielu osób.

Na zdjęciu Marek Siudym, Wanda Konarzewska, Andrzej Kurek i Wojciech Pijanowski, program EUREKA

« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2024, 00:23 wysłana przez Radek68 »
The Dark Side of the Moon

Polskie Forum Astronautyczne

« Odpowiedź #32 dnia: Październik 04, 2024, 23:54 »