« dnia: Grudnia 30, 2020, 04:17 »
Drodzy przyjaciele z forum
Nie mam strony internetowej, a magazyn jest darmowy, więc publikowane numery nadal znajdują się na Blogu.
Pomimo różnych języków bardzo dziękuję za dołączenie do mnie i uczynienie Cápsula Espacial miejscem, w którym Astronautyka i Astronomia należą do wszystkich i dla wszystkich.
Rok żegnamy wspaniałą historią
Cápsula Espacial N° 61 - Satelity Landsat
Z tej okazji zapraszam do lektury tej publikacji Kapsuła kosmiczna, w której poznamy wspaniałą historię naziemnych satelitów obserwacyjnych Landsat, zwanych pierwszymi ERTS, były to pierwsze statki na niskiej orbicie okołoziemskiej, zdolne do przeprowadzenia wyczerpującego przeglądu ziemi naszej planety od połowy lat siedemdziesiątych do chwili obecnej; badania upraw, hydrologii, morfologii, miast, dróg itp. uczyniły te pojazdy wielką pomocą dla dużej liczby krajów otrzymujących ich zdjęcia, w tej publikacji zobaczymy charakterystykę każdego z satelitów programu Landsat i niektóre ze stacji monitorujących zlokalizowanych na całej planecie, skąd Twoje obrazy są pobierane i wykorzystywane, mam nadzieję, że Ci się spodoba.
Przeczytaj publikację
https://capsula-espacial.blogspot.com/2020/12/capsula-espacial-n-61-satelites-landsat.html
[/b]
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2020, 04:20 wysłana przez Capsula Espacial »