Odpowiedź ze strony dostawcy helu:
Witam.
- hel dostępny jest w butlach 1,5m3 w cenie 130 zł/brutto za szt. + kaucja za 3 butle 500zł
Lampko, czy jest szansa, abyś w piątek lub sobotę (15 lub 16 kwietnia) odebrał butle?
...
Ostatnia informacja:
Dołączymy również reduktor balonowy
...więc nie musimy się tym zajmować! 
W sumie nie ma problemu, mogę odebrać. Najchętniej w sobotę, 16. kwietnia. Tylko o jakich wielkościach i ciężarach butli mówimy? Jeśli to są takie landary, jak butle do spawania, to mogą mi się nie zmieścić do bagażnika samochodu. Czy firma, w której kupujemy hel to Air Products Sp. z o.o. na Mazowieckiej 63/65 (tylko taką znalazłem przez googla w Toruniu), czy może jakaś inna firma? Daj mi jakieś namiary do nich, to zapytam ich o wagę i rozmiary butli i sposobu transportu i przechowywania w warunkach domowych. Co z butlami robimy przez noc? Czy one miałyby zostać w moim samochodzie (na publicznym parkingu), czy mam je do Was dostarczyć jeszcze w sobotę. Trochę miałbym stracha je ustawić w mieszkaniu. Wiem, że hel jest niewybuchowy, ale jak by się rozszczelniły to mógłbym rano nie poznać własnego głosu

Gdzie się w ogóle zatrzymujecie?
No i jak się domyślam trzeba potem gdzieś przechować puste butle i w poniedziałek oddać je i odebrać kaucję. Tym też mógłbym się zająć. W zasadzie więc, jeśli butle byłyby po misji minimalnej puste, mógłbym wyłożyć własne pieniądze na kaucję i potem je odebrać oddając butle.
Pozdrawiam
Piotr