Działa nadawanie morsem ....
jako tako... niestety zapisywanie na karcie SD zajmuje troche czasu i nie zawsze dokładnie ten mors jest prawidłowo nadawany, czasem odstepy, sygnały są dłuższe niż powinny.
Działa lepiej,wpadłem na pomysł aby zapisywać tylko podczas kresek i przerw między znakami/powtorzeniem identyfikatora, tym samym nie rozjeżdża się to tak bardzo. W sumie banał ale nie zawsze się od razu na wszystko wpadnie
starNadajnik na 3,5 musisz sam zrobic, nie ma gotowców. Tyle że wcześniej z Leszkiem uznaliśmy że nadajnik AM na 433MHz też będzie dobry, a można kupić gotowe moduły nadajnika/odbiornika. To i tak ma służyć poszukiwaniu gondoli na ostatnich kilkudziesieciu metrach, nie musi tak jak sputnik calego świata informować o naszych wyczynach, a wręcz przeciwnie.
Mam 6W nadajnik na 155MHz z centralki alarmowej, można go przestroić na 144,800 i używać jako nadajnika APRS. Miałem się tym bawić, ale ponieważ nie mam uprawnień, dałem sobie w końcu spokój.
EDIT:Czujnik wilgotności rozpracowany! Co mnie cieszy, bardzo szybko reaguje na zmiany wilgotności. Po chuchnięciu niemal natychmiast pokazywal wilgotność 75%. Po kolejnych 2 pomiarach (20sek) już było takie jak w moim pokoju, czyli 38%. I to wszystko w "stojącym" powietrzu.
Teraz sie wezmę za optymalizacje oprogramowania, potem dodam przelaczanie odbiorników GPS oraz lepsza obsługa wysyłania smsów (po wyladowaniu, tylko gdy zmieni sie pozycja gondoli).
Widać koniec