Autor Wątek: Zlot Miłośników Astronomii w północnej Wielkopolsce Zatom 2010 (8-10 X)  (Przeczytany 3490 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ignisdei

• Weteran
Witam!
Może mieszkańców Polski północno zachodniej zainteresuje zlot który organizujemy za 2 tygodnie.  Będzie mi niezwykle miło jeśli ktoś z forum astronautycznego do nas dołączy.
Obecnie mam ok. 13 zaliczek i kilka deklaracji wpłat!

Z wielką przyjemnością zapraszamy zatem na zlot astronomiczny, który odbędzie się 8-10 Października w miejscowości Zatom. Malownicza wieś leży w środku lasów, na terenie Drawieńskiego Parku Narodowego, niemal na styku 3 województw Wielkopolskiego, Zachodniopomorskiego oraz Lubuskiego Położona w centrum strefy tzw. "najmniejszego skażenia światłem- Czarnej dziury na mapie LP Europy." Region Drawieńskiego Parku Narodowego. Jest to niewątpliwie najciemniejsze miejsce Polski północno-zachodniej. Dzięki specyficznemu mikroklimatowi określany często "Małymi Bieszczadami Północy"
Zlot odbędzie się w gospodarstwie agroturystycznym "Pyrlandia" o dość wysokim standardzie i przystępnych cenach.
Szczegóły odnajdziecie Państwo w tematach zlotowych na moim forum.
http://www.forumastronomiczne.pl/index.php?board=74.0
Serdecznie zapraszamy!
« Ostatnia zmiana: Września 25, 2010, 11:08 wysłana przez ignisdei »

Offline kanarkusmaximus

• Administrator
  • Ja z tym nie mam nic wspólnego!
    • Kosmonauta.net
Ech - tym razem mi sie nie uda, ale odczuwam mocny glod zlotowy! :) Wczesniej czy pozniej sie uda!

Ignisdei, mam nadzieje, ze jak sie pojawi jakas relacja oraz fotki to wrzucisz link w tym watku.

Udanego zlotu! :)

Offline ignisdei

• Weteran
Oczywiście nie omieszkam wrzucić. Na zlocie będzie sporo dzieci ze szkół, będzie to tez impreza edukacyjna. Prócz pokazywania ludziom kosmosu i wzajemnej integracji zlotowiczów , będziemy tłumaczyć, prezentować i edukować. W zlot włączona jest też gmina Drawno, która wzięła sobie za cel uczynienia z Drawieńskiego Parku Narodowego atrakcji turystycznej skierowanej również do miłośników ciemnego nieba. To naprawdę dziura w środku lasów -autentyczny ciemny punkt na mapie LP.  Nie ma ich dużo.   Tak też zapraszam, przydał by się nam choć jeden ekspert od astronautyki. Na pewno będą takie pytania.  Dzieciaki będą pewnie chłonąć wiedzę astronomiczną w teorii i praktyce.
Pozdrawiam Robert

Offline kanarkusmaximus

• Administrator
  • Ja z tym nie mam nic wspólnego!
    • Kosmonauta.net
Ignisdei, czy są jakieś szanse, by następny podobny zlot zaplanować z np 4 miesięcznym wyprzedzeniem? Wtedy jest duża szansa, że mógłbym się wywinąć i przyjechać. :)

Polskie Forum Astronautyczne

Offline ignisdei

• Weteran
Uch..zobaczymy jak wypadnie zlot w tej lokacji. Czy niebo okaże się tak ciemne jak pokazuje mapa PL z "czarną dziurą" oraz czy ludzie będą zadowoleni. Wtedy"wstępnie" możemy ustalić coś na wiosnę!

Offline Matias

• Moderator Globalny
Szkoda też że w terminie zlotu są targi DTS, ale tak czy siak chyba nie miałbym jak wpaść... Może w przyszłym roku się poprawię :)

Polskie Forum Astronautyczne