Układałem w taki deseń, by każdy mógł skorzystać wpisując tylko swoje imię (lub imię i nazwisko - co chyba bardziej stosowne) w adekwatnym miejscu. Próbny pierwszy schemat póki co ma taki wygląd:
Hi!
My name is
(miejsce na imię i/lub nazwisko) and I am writing from Poland. I am writing to you with a huge request. Yours channel - Discovery Science - emit last time a unique series of "When We Left Earth: The NASA's Greatest Missions' consisting of 6 episodes. I am writing to you because I care about the possession of the full soundtrack from this program. Music in all six episodes composed by Richard Blair-Oliphant. Would it be possible to Discovery Networks released the full soundtrack from all episodes of "When We Left Earth", for example, on a CDs? Music in the programs of this series is really beautiful and we might share it on CD - I know that for sure would have found many buyers.
Did the Discovery Networks, it is possible to release the full soundtrack from this program? If so, you could tell me when?
I look forward to your reply.
Yours sincerely,
XYZ from Poland
Wiem, że się powtarzają zwroty i mogą występować błędy składniowe
Po krótce w polish version:
Witam!
Mam na imię (imię i/lub nazwisko) i piszę z Polski. Piszę do Państwa z ogromna prośbą. Wasz kanał - Discovery Science, emitował w ostatnim czasie wyjątkową serię "When We Left Earth: The NASA's Greatest Missions" składającą się z 6 odcinków. Piszę do Was, ponieważ zależy mi na posiadaniu pełnej ścieżki dźwiękowej z tego programu. Muzykę we wszystkich 6 epizodach skomponował Richard Blair-Oliphant. Czy byłoby możliwe aby Discovery.Networks wydało pełną ścieżkę dźwiękową z wszystkich odcinków programu "When We Left Earth" na przykład na płytach CD? Muzyka w programach tego cyklu jest naprawdę piękna i warto byłoby ją udostępnić na płytach - jestem przekonany, że na pewno znalazłaby wielu nabywców.
Czy ze strony Discovery Networks możliwe jest wydanie pełnej ścieżki dźwiękowej z tego programu? Jeżeli tak, można by się dowiedzieć kiedy?
Czekam niecierpliwie na Waszą odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie,
(imię i/lub nazwisko) z Polski
Czy coś zmienić, czy coś dodać, czy coś poprawić - wszelkie sugestie mile widziane

Pisane na szybko, ale zasadnicza treść chyba jest...