No prosz, nawet się nie spodziewałem, że tak ładnie sprawy pójdą do przodu. Gratulacje

. Trochę siedzę w meteorologii i synoptyce także pomogę chociaż w kwestii prognozy pogody.
Przede wszystkim ogólnie nie może być źle, bo w łikend (także w niedzielę) będziemy pod wpływem wyżu, który nam przyniesie ciepłą, w miarę słoneczną pogodę - świetnie trafiliście z doborem terminu startu.
Nie mam wątpliwości co do tego, że deszcz nie spadnie nad Toruniem.
Kwestię mgły rozwiążę jutro, dziś jest za wcześnie by w tej sprawie prognozować.
To co najważniejsze dla lotu balonu, czyli wiatry.. przy ziemi północno-zachodni, umiarkowany (w granicach 3 m/s). Nie ma jakichś większych uskoków co oznacza mniej więcej tyle, że przez większość wysokości wiatr będzie wiał w podobnym kierunku. Ładunek powinno znosić w początkowej fazie lotu na południowy wschód, im wyżej tym bardziej znoszenie będzie "prostowało" się w stronę południa. Dodam, że na południe od Torunia będzie bardzo przyjemny pas słabszego wiatru przez co ucieczka ładunku trochę zwolni.
Temperatura w okolicach 10-15 stopni, zachmurzenie o godzinie 10 jeszcze w miarę niskie, potem szybko rosnąca ilość niskich chmur. Tak czy siak, ja bym kurtki już nie brał

pozdro, a powodzenia jeszcze nie życzę, bo jutro uaktualnię prognozę pogody