To pytanie czy stwierdzenie? ;-)
stwierdzam

natomiast wiki a dokumentacja to dla mnie dwie rozne sprawy
Lukasz ty robisz spadochron? Ja bym zrobił ankiete czy jestesmy za sterowanym opadaniem.
Rozumiem, że chodzi Ci o korektę długości ...
tak dokladnie o to chodziło. Wiadomo ze nie na wersje mini ale czasu potem jest sporo na prace. Awionika .. hmm szumne okreslenie jak na ten projekt ale:
- dodanie 3osiowego czujnika pola magnetycznego, przyspieszenia nie nastrecza trudnosci nadmiernych.
- gps zakladam ze bedzie dostepny, z niego tez mozna wyliczyc kierunek opadania. Wydaje sie ze z wystarczajaca precyzja by moc sterowac.
Co wiecej .. myslalem nad wpakowaniem tam po prostu telefonu z androidem, sa one bogato wyposazane we wszelkiej masci czujniki pola, przyspieszenia itp. (na marginesie nie tak pozno potem czytalem artukuł ze ktos w ten sposob juz uzył taki smartfon). Za rok czy dwa pierwsze dzis telefony z androidem beda za grosze, a urzadzenie gotowe.
Reasumujac, tam wczesniej to najwyrazniej skrotu uzyłem. Zamiast robic mysl na pytania mniej ogolne. Czyli jedno: czy jestes w stanie przygotowac jakas konstrukcje ktora nadawala by sie do sterowania?
I po drugie a moze po pierwsze, warto by zrobic ankiete albo poprosic o wypowiedzi w tym temacie. Kto za kto przeciw i czemu...
I moze trzeba by przeniesc ten temat do osobnego watku??ps. dzieki tez za konta i baw sie dobrze