Autor Wątek: Ujawnione dokumenty dotyczące UFO  (Przeczytany 109 razy)

Offline docktor

• Weteran
  • Astronautyka w domu i zagrodzie
Ujawnione dokumenty dotyczące UFO
« dnia: Wczoraj o 17:43 »
Naukowa się za to bierze, więc to już nie SF. Co sądzicie na temat dokumentów, które administracja Trumpa zaczyna publikować? Tyle lat słyszałem i czytałem, że astronauci Apollo wcale niczego niezwykłego nie widzieli i ze to ściema... a tu proszę. Druga ciekawa rzecz to ślady obiektów na orbicie Ziemi znalezione na zdjęciach sprzed pierwszego sztucznego satelity.
Mam nadzieję, że wypłynie tego więcej.   
"Space is hard"

Online kanarkusmaximus

• Administrator
  • Ja z tym nie mam nic wspólnego!
    • Kosmonauta.net
Odp: Ujawnione dokumenty dotyczące UFO
« Odpowiedź #1 dnia: Wczoraj o 17:53 »
Te opowieści o tych obiektach w kosmosie sprzed Sputnika to ... byłbym mocno sceptyczny. Publikacji jest kilka, ale pojawia się coraz więcej wątpliwości co do materiału płyt fotoczułych oraz innych czynników.

Tu się mocno będę obawiać, że do mediów głównie przejdą sensacje, a nie rzetelne analizy. :P

Offline Lion97

• Weteran
  • LOXem i ropą! ;)
« Odpowiedź #2 dnia: Wczoraj o 18:19 »
Te wszystko zdjęcia z UFO to nadal są bardzo słabej jakości. Nawet te tajemnicze nagranie z akt Pentagonu dotyczących UFO z 2013 roku wygląda jakby je nagrywali starą Nokią...

Offline Mikkael

• Weteran
  • "Per aspera ad astra"
« Odpowiedź #3 dnia: Dzisiaj o 09:51 »
Coś jest na rzeczy - kilka osób zeznawało przed Kongresem, pod przysięgą. UFO/UAP rzeczywiście istnieje naprawdę, ale czym jest? No i czekamy na wyraźne filmy (ponoć istnieją, jak zeznawał ostatnio jakiś senator), bo te ostatnie rzyci nie urywają.

Fajne było ujęcie z trafienia UAP pociskiem "Hellfire", gdzieś w rejonie Jemenu:

GG 8698011

Polskie Forum Astronautyczne

« Odpowiedź #3 dnia: Dzisiaj o 09:51 »