@Ekoplaneta Zanim zaczęliśmy akcję upewniliśmy się że dane o które prosiliśmy są wystarczające.
Jeśli ktoś z Was jest zainteresowany większą pomocą, niż jedynie podpis pod petycją to:
- zachęcamy do przesyłania dalej i komentowania artykułów na ten temat, które przez najbliższy czas będą pojawiać się na kosmonauta.net, na WYKOPie i w innych miejscach na internecie
- namówcie jak najwięcej osób ze swojego otoczenia do podpisania petycji. Akcja dość mocno idzie przez media społecznościowe, tam możecie "trochę poszaleć"
- jeśli działacie w jakiś NGO lub Wasza firma chce poprzeć akcje, to mamy w tym celu przygotowane specjalne pisma, które pójdą do Kancelarii Premiera równolegle do petycji. Wzór pisma możecie otrzymać ode mnie na priva
- trzecią drogą akcji tzw. "poparcia społecznego" jest wysyłanie zapytań do Kancelarii Premiera o stan negocjacji. Kilka wzorów tego typu zapytań mam przygotowane, również można je otrzymać ode mnie na privie.
Celem tych wszystkich działań jest niedopuszczenie do pominięcia naszego tematu podczas obrad Rządu oraz ukazanie, że społeczeństwo jest "ZA". Nasza akcja społeczna jest tylko częścią głównej akcji "prowadzonej na górze" przez osoby które tematem zajmują się z ramienia administracji i zawodowo, np. wcześniej brały udział w całym procesie negocjacji z ESA.