Widzę duże zmiany na kosmonaucie (załącznik nr 1).
Oczywiście to dobrze, że zmieniacie starą stronę, bo było do niej sporo uwag, teraz mam nadzieję, że będzie lepiej.

Konstruktywna krytyka mam nadzieję, że będzie przyjęta co najmniej tak samo radośnie jak pochwały.
1. Jest lepiej!
2. Lekko ironizując: czy nie za małe te cztery prostokąty wypełniające całą stronę (załącznik nr 2)? W ogóle wszystko jest jakieś takie ogromne, wielkie...
Ale: dobrze, że jest większa czcionka!

3. Proszę, zatrzymajcie to samo-otwierające się menu, które było zmorą i na poprzedniej wersji. Chodzi o to, że czytając coś, gdy nawet przypadkowo najedzie się myszką na górną belkę, to wyjeżdża na cały ekran menu, które zasłania nam to, co czytamy. A wystarczyłoby zrobić, że menu otwiera się po kliknięciu myszką, czyli tak jak wszędzie, i w każdym programie. (załącznik nr 3)
4. Widać, że kosmonauta.net próbuje wyglądać modnie, tak jak wiele stron idzie w kierunku bieli, wielkich płaszczyzn, dużych zdjęć... (vide choćby:
spidersweb.pl,
dobreprogramy.pl) Czy to dobrze, nie wiem, ale nie mnie to oceniać, gdyż ja jestem raczej w tym względzie konserwatystą i wolę strony tradycyjne. Niemniej jednak taki jest trend i rozumiem powody podążania za nim.
P.S. Tam menu samo nie wyjeżdża.