Głosów w sumie: 23
Głosowanie skończone: Sierpnia 06, 2019, 10:15
KEP i 85 Gości przegląda ten wątek.
Mnie nurtuje aspekt załogi w tej rakiecie.Nie wyobrażam sobie aby FAA wydała zgodę na loty załogowe.Czujecie, 100 ludzi, którzy mieliby przeżyć dynamiczny manewr zmiany położenia i czekać czy się uruchomi silnik, bez żadnych alternatyw? I to np. po wielomiesięcznej misji na Marsa?
To jest akurat bardzo zasadne pytanie i ciężko sobie wyobrazić, że ktokolwiek wsadzi do tej puszki ludzi zanim nie odbędzie się kilkaset udanych lądowań pod rząd. To na pewno nie jest pytanie na dziś czy w ogóle ten rok, raczej na połowę obecnej dekady.
Najwyraźniej mam lepsze znajomości w GT:"Najwyraźniej w tej chwili zachodzą procesy wewnątrzzbiornikowe z redystrybucją paliwa, a układ zapłonowy silnika nie zawsze działa prawidłowo (…) Według dyrektora wykonawczego przed katastrofą odrzutowiec był zielony. „To sugeruje, że podobno pompa paliwa nie działała i tylko utleniacz dostał się do silnika. Okazało się, że taki duży palnik tlenowy po prostu przepalił miedzianą dyszę."
Station, śmiechy śmiechami, ale poważnie mnie zastanowiło to, co pokazałeś. Jeśli tłumacz jest jeden, powinnien przetłumaczyć bardzo podobnie. Różnice są zbyt duże. Czyżby tłumaczenia były też profilowane pod użytkownika? :O Mam swoją własną sieć neuronową na serwerach Google???No, ale to temat na inny wątek.
Jakiś test jakiegoś bojlera, zbielał cały i dymi.
SN 10 czy jakiś inny?