Prognoza całkiem przyzwoita. Trochę nietypowy kierunek wiatru - ze wschodu na zachód. Może będziemy szukać "spadochroniarza" pod Poznaniem.

Czy powinienem jeszcze coś załatwiać z biurem festiwalu? Pytam, bo start jest w niedzielę, a do piątku tylko ja jestem tu na miejscu. Może trzeba jakieś pozwolenia na wjazd samochodów załatwić? Jakieś identyfikatory dla konkretnych osób? Jakby co mogę zadzwonić do biura i popytać. Przy pozwoleniach na wjazd (o ile będą wymagane) pewnie potrzebne będą numery rejestracyjne samochodów. Duży parking jest od strony ulicy i tam bez problemu można zaparkować, ale my powinniśmy mieć możliwość podjechania na samo miejsce startu. Nie wiem zresztą, jak sprawy się mają z wodą w basenie. Ona tam teraz jest i jeśli nie zniknie w ciągu tygodnia start odbędzie się nie z dna basenu, ale z jego brzegu. Moim zdaniem byłoby to lepsze rozwiązanie. Po pierwsze dlatego, że na środek basenu nie da się dojechać samochodem, a na brzeg owszem. Po drugie woda w basenie jest już od jakiegoś czasu i dno po ewentualnym spuszczeniu może być po prostu zabłocone.
Jakby co, mogę zaraz zadzwonić do biura i popytać.
Tu macie widok na miejsce startu z kamer umieszczonych na sąsiadujących budynkach (okienko po prawej stronie pod napisem "na żywo"):
http://tv.umk.pl/#