0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Separacja. Szkoda, że jej nie widzieliśmy
Piękny start punktualnie, na stanowisku leją wodą cały czas- może jakaś anomalia?
Przed chwilą powiedzieli, ze pierwsza orbita Starlinera jest na tyle eliptyczna, że pojazd szybko może wrócić na Ziemię, jeśli będzie jakiś problem.
Cytat: kanarkusmaximus w Grudnia 20, 2019, 12:54Przed chwilą powiedzieli, ze pierwsza orbita Starlinera jest na tyle eliptyczna, że pojazd szybko może wrócić na Ziemię, jeśli będzie jakiś problem. Orbita 72 x 181 km jest nietrwała, Starliner właśnie ja podnosi.
Cytat: Mikkael w Grudnia 20, 2019, 12:53Separacja. Szkoda, że jej nie widzieliśmy Różnica w przekazie tutaj a SpaceX ogromna. Pod tym względem SpeceX nas naprawdę rozpieszcza. W ogóle nawet ekipy się inaczej zachowują, na przekazach SpaceX pełno entuzjazmu a tutaj wszystko takie jakieś sztywne bez emocji, tylko ja mam takie wrażenie?
Podawane są sprzeczne doniesienia na temat manewru podniesienia orbity. Sytuacja jest niejasna.EDIT: Orbita wyniesienia pozanominalna, orbita stabilna.
Now reporting off-nominal orbit insertion, but that they are in a stable orbit. That could explain why we were not shown vehicle telemetry after second stage ignition.
Ostatnie tweety: https://twitter.com/djsnmThis is what I saw - 4 engines firing in this orientation - leading to an 'Off Nominal' insertion.
Starliner in stable orbit. The burn needed for a rendezvous with the ISS did not happen. Working the issue.