JSz, coś więcej na ten temat?
... kupuje infrastrukture i ja utrzymuje, to potem latwo sprzedac ...
W sumie mamy tu cos podobnego do stratolaunch, mozna to pozamiatac w kilka dni ...
Wydaje mi sie, ze bezos liczy na to, ze dostanei kase z tworzenia infrastruktury na prowincji usa,
tak jak udalo sie to muskowi. Zamiast ciagnac swiatlowody, ktore moga lezec przez dziesieciolacia i gdzie
wymieniamy tylko urzadzenia kocowe aby uzyskac lepsze parametry transferu, dostali za ta sama kase
net z nieba, gdzie infrastruktura splonie w kilka lat i trzeba ja od nowa stworzyc, nie wspominajac o tym,
ze takie "wifi" ma te same wady co normalne wifi" ("najlepsze wifi jest po kablu"), Mozliwe, ze da sie prawnie
zepsuc to co juz tam jest, wymuszajac wieksza "komercjalizacje" sieci rzadowych, gdzie moglby w to miejsce
wskoczyc Kupier (gdybam) i dostac takze zamowienie rzadowe na wlasny rozwoj. Chca tylko tego
co dostal Musk, przeciez nie wyrzuca wlasnej kasy?;-) Niech podatnicy ryzykuja ... Z powazaniem
Adam Przybyla
Zrodla:
https://arstechnica.com/tech-policy/2021/02/gop-plan-for-broadband-competition-would-ban-city-run-networks-across-us/