0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tego nie wiem. Musiałbym pogrzebać w źródłach...
Ciekawe jak taki powrót na Ziemię by wyglądał. Czy miałby to być skip-reentry z lądowaniem w Kazachstanie (coś mi się wydaje, że nie uda się tak daleko polecieć 'na kaczce' spod okolic Antarktydy)
Cytat: kanarkusmaximus w Lutego 03, 2012, 22:09Ciekawe jak taki powrót na Ziemię by wyglądał. Czy miałby to być skip-reentry z lądowaniem w Kazachstanie (coś mi się wydaje, że nie uda się tak daleko polecieć 'na kaczce' spod okolic Antarktydy)Z tego co pamiętam Zondowi 7 się udało.
ja osobiście nie mogę się doczekać takiego lotu, mam nadzieję, że odbędzie się on jak najszybciej i że będzie ich więcej:)
Tom Shelley, president of Space Adventures, [...] said during his presentation that his company had signed up the two clients it needs to fund a manned lunar flyby. The mission, which is expected to cost at least $150 million per seat and is set to launch in 2017 or 2018.
... it will use Russian-built hardware and will be commanded by a professional cosmonaut. Shelley told me after his presentation that his customers prefer not to be publicly identified until closer to launch date.
No dobrze, no świetnie, ale... czy Space Adventures nie planuje najpierw jakiejś misji testowej? Czy tak po prostu na zasadzie hip-hip hurra wystrzelą dwóch turystów i jednego kosmonautę bez przynajmniej jednego lotu testowego ?
Cytat: station w Maja 31, 2014, 23:50No dobrze, no świetnie, ale... czy Space Adventures nie planuje najpierw jakiejś misji testowej? Czy tak po prostu na zasadzie hip-hip hurra wystrzelą dwóch turystów i jednego kosmonautę bez przynajmniej jednego lotu testowego ?Rosjanie nigdy tak daleko załogowo nie podróżowali. Lot byłby baaardzo ryzykowny nawet dla doświadczonych kosmonautów.