...
Być może przeoczyłem gdzieś tę informację, ale będziemy mieli dostęp do prądu? Mam wrażenie, że Lampka pisał coś o agregacie...
Pisałem i podtrzymuję. Agregat będzie mniej więcej taki:
http://www.kipor.com/prouducts_detail.asp?info_id=83Jakoś się chyba inaczej nazywa, ale wygląda prawie identycznie. To jest 1kVA, ale w mojej instrukcji jest pojemność zbiornika 2,1 litra. Reszta tak samo. Jego zaletą jest podobno bardzo cicha praca. Ten egzemplarz, który mam jest dziewiczy. Co oznacza, że jeszcze nie był odpalany. Istnieje więc jakieś niebezpieczeństwo, że nie będzie działał. Coś można też przy odpalaniu zmajstrować nie tak, świecę zalać, czy co. Mam do niego instrukcję, nie powinno więc być problemu. W związku z problemem z samochodem nie mogę wcześniej sprawdzić agregatu. Nie mam po prostu do niego benzyny w robocie (tam stoi nasz agregat), a nie wyobrażam sobie wożenia kanistra z benzyną w tramwaju. Mogę go więc sprawdzić dopiero po naprawie samochodu, albo w piątek po odebraniu pożyczonego samochodu. Ten agregat ma tylko jedno gniazdko na 230 V i byłoby dobrze mieć do niego jakiś porządny przedłużacz (rozdzielacz) ogrodowy. Ja mam w swoim laptopie baterię na około 2-2,5 godziny i oczywiście też bym się podpiął do agregatu.
PS. Uprzedzając ewentualne pytanie odpowiadam: Agregat chociaż jest nowy jest zalany olejem silnikowym, jak trzeba. Wystarczy lać benzynę i jechać.