Zgadzam się z fasolą, że w Polsce takie statystyki są obarczone dużym błędem. Specjalnie bym się jednak sprawą nie przejmował. Balony ze stacji meteo wysyła się codziennie, niezależnie od warunków atmosferycznych. I jakoś nie ma problemu. Z naszego punktu widzenia groźne są sytuacje nieprzewidywalne, które grożą utratą aparatury. Do takich sytuacji zaliczyłbym bardzo silny wiatr, burze, silne opady. Ale w takich sytuacjach i tak trzeba start przesunąć na inny termin, żeby nie stracić bez sensu sprzętu.
Trzeba określić jakiś minimalny poziom tolerancji balonu na warunki atmosferyczne i w tym zakresie nie przejmować się prognozami długoterminowymi. Mam tu na myśli głównie wiatr i opady, bo temperatury na 30 km i tak są niższe niż w środku naszej zimy. Trzeba się więc zastanowić, co i w jakim zakresie jest szkodliwe dla balonu i gondoli w pierwszej fazie lotu. Na pierwszym miejscu moim zdaniem należy wystrzegać się piorunów i ogólnie chmur o dużym ładunku elektrostatycznym. Dalej trzeba się zastanowić jaki wpływ może mieć opad na misję. I tu wiele zależy od technologii konstrukcji gondoli. Przy takich założeniach, jak w opisie gondoli modułowej chyba specjalnie deszcz nam nie zaszkodzi.
Warunki atmosferyczne, moim zdaniem, mogą mieć dużo większy wpływ na komfort ludzi podczas startu i poszukiwań niż na sam lot balonu.
To o czym piszecie, czyli statystyczne przewidywanie warunków pogodowych z rozdzielczością jednodniową w polskich warunkach, z założenia jest niemożliwe. Ze względu na typ klimatu panujący w Polsce i jego sezonową zmienność. Można co najwyżej wskazać na względnie stabilne okresy w roku. Ale takie informacje są powszechnie znane i nie trzeba się uciekać do statystyk. Najlepiej pewnie byłoby celować w jakiś długi wyż, ale nie wiem czy taki typ pogody nie jest niekorzystny dla cyrkulacji w wyższych warstwach atmosfery.
PS. Może jeszcze dodam, że ja bym dużo większą rolę zespołu meteo widział w przewidywaniu bezpośrednio przed startem trajektorii lotu balonu niż prognozowaniu pogody. Oczywiście to drugie jest potrzebne do określania trajektorii i warunków dopuszczalnych startu.